Razvoj integriranega senzorsko-analitskega sistema za nadzor vozila in voznika

Partnerstvo podjetij NAVITER, d.o.o., PE PISARNA CELJE (vodilni partner), ANFI d.o.o. in LANCom d.o.o. je uspešno pridobilo sofinanciranje na javnem razpisu za »Spodbude za raziskovalno razvojne projekte 2« za projekt Razvoja integriranega senzorsko-analitskega sistema za nadzor vozila in voznika za podporo odločanju z uporabo umetne inteligence (AI-CONTROL).

Glavni namen projekta AI-CONTROL je: v okviru projekta razviti integriran senzorsko-analitski sistem za nadzor vozila in voznika za podporo odločanju z uporabo umetne inteligence. Razvili bomo cenovno učinkovit ter univerzalno uporaben sistem za nadzor voznika in motornega sklopa za uporabo v tovornem prometu (ter v prihodnosti tudi v osebnem prometu ter letalstvu).

Glavni cilj projekta AI-CONTROL je: razviti produkt, ki bo poleg nadzora transportne enote v realnem času logističnim ponudnikom ponujal možnost vpeljave nadzora psihofizičnega stanja voznika ter do določene mere nadzora delovanja mehanskih sklopov in preventivnega vzdrževanja flote tovornjakov.

Javni razpis je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo.